SIRS-criteria
Evalueert de aanwezigheid van het Systemic Inflammatory Response Syndrome (SIRS) op basis van vier klinische criteria.
De SIRS (Systemic Inflammatory Response Syndrome) schaal of criteria zijn vastgesteld om een gegeneraliseerde en ongecontroleerde ontstekingsstaat in het lichaam te identificeren, die kan worden veroorzaakt door een verscheidenheid aan ernstige insults, waaronder, maar niet beperkt tot, infectie (die, indien aanwezig, sepsis definieert), evenals trauma, brandwonden, pancreatitis en grote operaties.
Patiëntgegevens
UITSLUITEND VOOR PROFESSIONEEL GEBRUIK
Deze calculator is een hulpmiddel dat uitsluitend is bedoeld voor zorgprofessionals. Het vervangt niet de klinische beoordeling. De uiteindelijke beslissing over diagnose en behandeling is de volledige verantwoordelijkheid van de professional.
Over deze Calculator 💡
Referentiewaarden
- •Score 0-1: Criteria voor SIRS niet voldaan.
- •Score ≥ 2: Criteria voor SIRS voldaan.
Formule
Calculation Methodology De aanwezigheid van 2 of meer criteria definieert SIRS.
Referentie
Bone RC, Balk RA, Cerra FB, et al. Definitions for sepsis and organ failure and guidelines for the use of innovative therapies in sepsis. The ACCP/SCCM Consensus Conference Committee. American College of Chest Physicians/Society of Critical Care Medicine. Chest. 1992;101(6):1644-1655.